***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Ким Чен-ун се срещна със Сергей Шойгу. Сняг заваля на връх Мусала


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 юли   

 

Севернокорейският водач Ким Чен-ун се срещна с съветския министър на защитата Сергей Шойгу, който е на посещаване в КНДР, заяви формалната Корейска централна телеграфна организация, представена от Ройтерс.

Шойгу съобщи на Ким писмо от съветския президент Владимир Путин, се показва в известието. Ким от своя страна е благодарил на Путин за изпратената от него делегация отпред с Шойгу и е добавил, че срещата е укрепила „ стратегическите и обичайни връзки сред Северна Корея и Русия “.

***

На видеото се вижда по какъв начин над най-високия планински връх в България и на целия Балкански полуостров се сипят снежинки. 

***

Голям пожар е зародил нощес в региона на бургаския квартал " Черно море ".

Дежурните в Община Бургас показват, че огънят към този момент е локализиран.

Пожарът е минал наоколо до Приют за кучета, в който има близо 200 животни. През нощта те са били пуснати, само че огромна част от тях към този момент са прибрани.

***

„ Пожарът сега е под надзор. Днес обаче се чака да има червен код за вятър и е допустимо огнищата да се разпалят още веднъж и да се приближат до обитаемоте места “, описа пожарникарят Сотир Лазаров.

„ Вятърът в планината е много мощен и това оказва помощ за разпалването на огнища, които все още не се виждат, само че след към два часа ще станат дейни “, добави той.

***

Нови пожари в Гърция, този път в континенталната част на страната. Този път стихията засегна областите Волос и Ламия, където през нощта са зародили огнища.

Наредена е незабавна евакуация на част от популацията.

Двама души са починали в област Магнисия, където съгласно управляващите в Атина е допустимо пожарът да е провокиран съзнателно.

***

***

Чешката войска получи първите два бойни хеликоптера Bell AH-1Z „ Вайпър “, поръчани от Съединени американски щати, заяви информационната организация ЧТК, като се базира на министерството на защитата на Чехия, представена от ДПА.

Вертолетите бяха доставени с транспортен аероплан в авиобаза Намещ над Ославоу, намираща се на 30 км западно от град Бърно.

До средата на септември се чака да бъдат доставени още два такива хеликоптера, както и два броя многоцелеви вертолета Bell UH-1Y „ Венъм “.

***

Русия извърши тази нощ ракетна офанзива против пристанищна инфраструктура в Одеска област, съобщи през днешния ден регионалният шеф на Одеска област Олег Кипер, представен от Укринформ.

При офанзивата е погубен един охранител и са нанесени вреди на склад за товари.

***

Гафове на наркотрафикантите, изхвърлили кокаин в морето като точка от маршрута им към крайната дестинация, само че попаднал по един или различен метод у хищниците, правел животните още по-агресивни и това водело до увеличение на кървавите набези против хората.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР